Lean Six Sigma

Lean Six Sigma je razvijena, kako bi organizacijama donijela više prednosti nego druge metode poboljšanja. Tradicionalne metode kao što je „Six Sigma“ fokusiraju se više na kvalitet, nego na brzinu. Metode poznate kao „Lean“ su bolje za poboljšanje procesa i brzine, nego kvaliteta. Kombinovanjem ove dvije vrste metoda dobija se „Lean Six Sigma“, koja donosi najbolje rezultate u poboljšanju poslovanja organizacija. Dakle, Lean Six Sigma je kombinacija dva najvažnija trenda unapređivanja i poboljšanja radnih rezultata:

 • Učiniti rad boljim (uz pomoć Six Sigma-e), i
 • Učiniti rad bržim (kroz Lean načela).

Lean Six Sigma je poslovni koncept koji se fokusira na povećanje nulte tačke profita i satisfakcije klijenta.

Metodologija obuhvata:

 • Unapređenje procesa u organizacijama
  U okviru unapređenja procesa se radi detaljna analiza i redizajniranje procesa i prakse u svim aspektima poslovnog projekta.
 • Rješenja za zaposlene u organizaciji
  U okviru ovog dijela, radi se sa zaposlenima na svim nivoima u organizaciji da bi se postiglo razumijevanje, realizovale obuke, uravnoteženja, kao i intenzivan trening za efikasnije obavljanje posla, te jasniju viziju kompletnog menadžment tima.
 • Sistemi za kontrolu i upravljanje procesima
  Ovdje se radi o razvoju i primjeni ključnih indikatora poslovanja (KPI). Ovi indikatori trebaju biti precizni i lako razumljivi, kako bi se mogli lakše pratiti rezultati, preduzimale korektivne mjere i unaprijedila područja u kojima mogu da se naknadno pojave problemi. Takođe, zaposlenima se omogućava da postignu osjećaj da su postigli ono što su trebali u svakom radnom danu.

BiH

Veljka Mlađenovića bb
78000 Banja Luka, BiH
GSM: +387 65 910 944
Skype: milosh.todorovich
info@centarzaekonomiju.com

Srbija

Vladike Ćirića 27
21000 Novi Sad, Srbija
GSM: +381 65 5824 921